2. Semester,  Projekt 4

Projekt 4 – LatinerKvarteret

Projekt 4 handlede om at skabe indhold, digital indhold, og i den forbindelse skulle vi hjælpe LatinerKvarteret i Odense med at optimere deres indhold og komme med forslag til forbedring.

Der skulle arbejdes på 3 medieplatforme, hvor en af dem skulle være webside. Vi valgte Instagram og Facebook som de sidste platforme, og det er fordi det er der vi mener LatinerKvarteret i Odense kan skabe mest opmærksomhed på sig selv for besøgende og for de butikker i området.

Projektet gik i sin helhed ud på at lære at skabe godt og relevant indhold til de 3 medieplatformerne i form af billeder og tekst. Plus der skulle skabes en video til også, og det blev der også lavet, vi brugte nok en 3-4 timer ude i det halv kolde vejr for at få nogle gode skud i kassen af LatinerKvarteret, en ting der bare er vigtigt er at hvis man vil have mennesker med skal man ikke gøre det kl. 13 en mandag. Tag ned i weekenden og film der er meget mere liv og smil i gade billedet.

Informationsgrafik:

I projektet har vi også lært at lave informationsgrafikker samt at indsamle date. Læs mere om data indsamling HER

Informationsgrafikken indeholder visuelle illustrationer og dataen som man har været ud at indsamle ind. Alt sammen skal sættes lækkert op på en poster, så det ser rent ud og har nok white space. Informationsgrafikken skal indehold vigtigt viden, og det skal naturligvis være relevant, for det område der bliver undersøgt.

Reflektion:

Digitalt indhold er faktisk ikke lige så let igen altid, det kommer meget an på hvilket medie det er til og hvad man egentlig også selv bruger. Jeg bruger selv en del Instagram og derfor synes jeg ikke indhold der til er så svært, der skal ikke meget tekst til, det er meget mere det visuelle der træder frem her!

Det kan også være svært at fange en stemning eller følelser på billeder, men oftes er det lettere for mig end at skulle skrive noget.

Projektet har vist mig at det er vigtigt at læse hele opgavebeskrivelsen grundigt igennem, der er ting vi godt kunne have gjort bedre, hvis vi havde forstået opgaven ordentligt fra starten. Der til har jeg lært at det er svært att gå ud og indsamle data når det er ansigt til ansigt, og hvor vigtigt det er at have de præcise spørgsmål, som man vil have viden om. Plus at et spørgeskema på nettet kan give meget interessante svarmuligheder når folk selv kan få lov til at skrive.

Jeg har også lært om 5 P approach som er med til at skabe troværdighed over for læseren, ved hjælp af de 5 p’er, Premise, Promise, Picture, Proofs og Push.

En anden ting er at der skal tages mange flere billeder af processen og til content, fordi man kan altid bruge nogle flere ! Plus de proces billeder man tager skal bare ligges ind i logbogen dag for dag.

Som projekt leder:

Det er svært at holde orden når man ikke selv forstår opgaven til punkt og prikke, og der er en del at holde øje med og styr på. Jeg har hvertfald fundet ud af at næste projekt skal den opgave beskrivelse læses grundigt igennem så jeg forstår alt hvad projektet skal indeholde. Det bliver skrevet ned så der lettere kan krydses af , det er det vi har trello til men jeg kan så godt lide mine fysiske lister.

Da det nu er første gang jeg får lov til at være projekt leder, føler jeg selv at det er gået okay, det bliver spændende at høre hvad de andre synes, når vi holder et lille evaluerings møde.

En ting der er svært er at man føler det er ens skyld som projekt leder hvis vi ikke når det man skal selv om vi alle jo som sådan er “ansvarlige” for at nå i mål. Det er ikke kun projekt lederens ønske at nå i mål det er alle i gruppens ønske, men man kan godt føle at det er fordi man ikke er god nok til det.

Jeg tænker også at det kræver lidt til vending at kunne styre en gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *