2. Semester,  Multimediedesign,  Projekt 5

Adobe XD – P5 Digitale Brugergrænseflader

Adobe XD er noget af det jeg godt kan lide at arbejde i, det er let og overskueligt.

Adobe XD er god til at sætte apps op i så man kan komme med foreslag til hvordan den kan se ud.

Inden vi kunne gå igang med at lege i XD skulle vi lave en paper prototype, hvor man leger i papir, der er altså ingen farver på prototypen, og på den måde binder man sig ikke for meget fast.

Paper Prototyping

Meningen her er altså at finde ud af hvordan målgruppen ville bruge appen og om der er ting man ikke lige har tænk over. Når man sidder med et projekt ved man hvad opgaven går ud på og man ved hvordan man vil bruge produktet man har lavet, men bare fordi det er indlysende for koderen, er det ikke nødvendigvis det for brugeren.

Selve testen af paper prototypen skulle også filmes så man havde det på film og kan kigge tilbage på hvordan brugeren ville bruge produktet. Se hvad der virker og ikke virker, der bliver givet nogle opgaver som ikke må være ledende, og så skal test personen selv finde ud af at løse opgaven.

Krav fra NHS Group

NHS Group har nogle krav til hvad der skal være i appen og det er følgende:

  • Login skærm som det første der møder brugeren
  • Opret en bruger, tilgængelig fra login skærm, her skal der bruges: brugernavn, kodeord, nummer, og e-mail.
  • Hovedskærm med liste af tilgængelige nøgler, hvor man kan tilføje flere, eller slette nøgler.
  • Menu med del nøgle, logud, hjælp, kontakt og deres sociale medier.
  • Underside hvor man kan tilføje NFC (Near Field Communication) nøgle eller kopiere.

Vi alle har skulle komme med foreslag til hvordan vi mener den kunne se ud og her er både billeder og et link til min Adobe XD foreslag.

Henriettes prototype foreslag – lavet til iPhone X

Link til Adobe XD

Reflektion:

Det er relativt let at komme op med en login side og en opret side, men lige at få selve appen til at fungere og se flot ud var ikke lige så let som jeg troede på egen hånd.

Vores vej til vores endelige app har også haft nogle ændringer undervejs, fordi der lige er en der finder på noget nyt, eller en anden måde at gøre det på. Der er stadig ting der kan laves om for at forbedre appen og den funktionalitet, men for nu er vi okay tilfredse med det vi har skabt, taget i betragtning at der var nogle ting der drillede en del mere end andet.

Jeg har hvertfald lært at det er en god idé er kode så hurtigt som muligt for der kan gå mange ting galt! Rigtig mange ting og det er ikke alt der er let at rette op på igen.

En ting jeg også har lært er at selv om Klienten har nogle krav er det ikke sikker eller ens med at man kan/bør imødekomme dem allesammen.

Den måde vi har valgt at kunne dele en nøgle høre sig ikke til en en menu som klienten ellers ønskede. Først havde vi den i menuen men kunne godt se hvordan skulle den gå videre derfra ? Derfor har vi valgt ikke at have en del funktion i menuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *